01/03/2024

Sådan kommer du i gang med at køre motorløb med din bil

Er du lidt for glad for at trykke speederen i bund? Så er det måske på tide at komme i gang med at køre motorsport. På denne side gennemgår vi trin for trin hvordan du kan komme i gang med at køre motorløb med din bil.

Passer din bil til motorløb?

Først og fremmest bør du tjekke om din bil er passende til motorløb. I princippet kan du køre stærkt med alle slags biler, men der er naturligvis nogle biler, som er mere passende end andre. 

Tag til trackday

Før du kaster du ud i at blive den næste Tom Kristensen, er det en god ide at tage til trackday. Det er et koncept, som Danmark har taget til sig med inspiration fra udlandet. I bund og grund er det enkelte dage i løbet af året hvor du kan køre hurtigt på racerbaner i Danmark. Det kan fx være på Padborg track, Djurs-ringen eller et helt tredje sted i landet. 

Bliv godt klædt på med information

Selvom du allerede har kørekort er det en god ide at du gennemgår et kursus i at køre hurtigt på en racerbane. Du bør ikke ræse med din bil, før du har styr på de grundlæggende tips og tricks.

Hvis du allerede har fundet en racerbane, kan du kontakte dem, der står for den. Højst sandsynligt har de kendskab til hvordan du kan gennemgå et kursus. 

Kører du en Audi, BMW, Porsche eller et andet anerkendt mærke indenfor motorsport, kan du overveje at søge efter en klub, der hører til dem. Der er fx en Porsche Club Danmark, hvor du sikkert kan blive godt klædt på med information af de erfarne herrer og damer. 

 Lav et sikkerhedstjek på din bil

Når du gennemgår dit kursus i at blive racerkører, vil det første skridt være at gennemføre et sikkerhedstjek af din bil. Det indebærer blandt andet at tjekke at den er fyldt op med olie, at dens dæk har det rette tryk, og at bremserne fungerer som de skal. 

Hvis du føler at du ikke er god nok til at gennemføre det sikkerhedstjek, bør du besøge en bilmekaniker. Fortæl mekanikeren at du har planer om at køre ræs i din bil. Det er bedst at være på den sikre side.

Sørg for at kende til løbets regler

Når du og din bil er klar til at køre, er det vigtigt at du tjekker løbets regler. Dem modtager du, når du tilmelder dig til løbet, og det er vigtigt at du læser dem igennem.

Selv hvis du har kørt et løb før, er det vigtigt at du sørger for at læse reglerne for det enkelte løb. 

Reglerne kan og vil variere fra det ene løb til det andet. Fx er der typisk specifikke regler for hvornår man ikke må overhale en anden bil. Det varierer hvor det er farligst at overhale fra den ene bane til den anden. Så læs reglerne, når du skal køre stærkt på banen.

Gå en tur på banen

Efter at du har læst reglerne, er det vigtigt at du også lærer den at kende med dine egne øjne. Gå en tur rundt om banen mindst to gange. Sørg for at bevæge til fods en gang og at køre med en normal hastighed i din bil den anden gang. Så bliver du klar til at køre ræs i din bil.