07/12/2023

De tre største fodboldbegivenheder i 2022

Der er flere store fodboldbegivenheder at se frem til i 2022, og en af dem er naturligvis verdensmesterskabet i herrefodbold. Desuden kan du også se frem til Champions League finalen samt europamesterskabet i damefodbold. Du kan læse om alle tre begivenheder nedenfor.

VM i fodbold 

Verdensmesterskabet i fodbold er særligt af flere årsager. Først og fremmest er Danmark kvalificeret til VM i Qatar. Desuden kommer fodboldturneringen kort tid efter EM i 2021, som ellers skulle have været afholdt i 2020.

Normalt bliver VM i fodbold afholdt i sommermånederne, men det er ikke tilfældet med VM i Qatar. Her skal verdens bedste fodboldlandshold samles mellem den 21. november og 18. december 2022. 

Det skyldes i bund og grund at det ville være alt for varmt at spille fodbold i Qatar i juli måned. En helt almindelig dag i juli kan det sagtens nå op til 41 grader i Qatar, og det kan man ikke spille fodbold i. Derfor skal de danske drenge og de andre landshold altså tørne ud på fodboldstadioner i Qater i november og december måned i 2022. Det er der mange danskere, som ser frem til, og mon ikke en del fans vil rejse til Mellemøsten for at se fodbold?

Der er i hvert fald mange fodboldfans over hele verden, som følger turneringen fra start til slut. Især finalen tiltrækker meget opmærksomhed. Det siges at der i gennemsnittet var 517 millioner seere, der så VM-finalen mellem Frankrig og Kroatien i 2018. Der var over 1,1 milliarder personer, som så mere end 90 minutter af finalen, som endte 4-2 til Frankrig.

EM i damefodbold

Før der er VM i fodbold, kan du nyde EM i damefodbold. Der er EM i damefodbold i England mellem den 6. og 31 juli 2022. Her er Danmark også kvalificeret, og det blev de da de vandt gruppe B i EM-kvalifikationen. 

Der er mange danskere, som har slået øjnene op for det danske damelandshold i fodbold i kølvandet på deres nylige succes. De danske fodbolddamer nåede hele vejen til EM-finalen i 2017, hvor de måtte se sig slået af værterne fra Holland. Kan danskerne gå hele vejen til finalen igen og drømme om at snuppe guldet denne gang? Først og fremmest kan du følge gruppespilkampene enten på stadionerne i England eller hjemme i stuen, når EM i damefodbold sparkes i gang den 6. juli 2022. 

Champions League finalen i Sankt Petersborg 

Der er naturligvis også fodbold i topklasse i løbet af året, og her er der især mange fodboldfans, som holder øje med Champions League. I denne sæson er det måske endnu mere interessant, da verdensstjernen Lionel Messi er skiftet til Paris Saint Germain, som er favoritter til at vinde trofæet med de store ører.

I denne omgang er det Sankt Petersborg, som skal være værter for årets største begivenhed i europæisk klubfodbold. Kampen er sat til at blive spillet den 28. maj 2022, og udover PSG er Manchester City også favoritter til at ende i finalen. City var faktisk også spået til at blive vindere af den seneste finale, men måtte se sig slået på målstregen af Andreas Christensen og co. fra Chelsea.

Champions League finalen er en stor fodboldbegivenhed i hele verden. Alene i USA siges det at omkring 3,7 millioner personer ser finalen. Ifølge Nielsen-bureauet blev Champions League finalen i 2021 overværet af omtrent 2.095 millioner personer i hele verden. Det er naturligvis en stor antagelse, da folk også kan se CL-finalen på internettet, der kan være flere personer ved et fjernsyn osv. Men der er ingen tvivl om at der er mange folk, som ser frem til at se Champions League finalen i maj 2022.