22/04/2024

Racerkørere der ændrede motorløb for evigt

Der er mange dygtige sportsmænd og kvinder, som har haft en enorm indflydelse på motorsportens historie. Heriblandt finder vi blandt andet Danica Patrick, Tom Kristensen, Fernando Alonso og Lewis Hamilton, som du kan læse meget mere om nedenfor. 

Danica Patrick 

Danica Patrick fik debut i motorsport verden da hun var 23 år gammel. Det år blev hun kaldt for Indianapolis 500 Rookie of the Year samt IndyCar Series Rookie of the Year. Bagefter blev hun kåret til den mest populære racerkører i IndyCars serien imellem 2005 og 2010. 

Patrick blev blandt andet den første kvinde nogensinde til at konkurrere i et komplet NASCAR Cup-Series program med 36 løb. Da Patrick var 26 år gammel blev hun den første kvinde nogensinde til at vinde en Nordamerikansk top open-wheel serie. 

Desuden er hun rekordholder for den bedste placering af en kvinde ved både Daytona 500 og Indianapolis 500. Det er ikke noget vi blot siger, men også andre eksperter. Blandt andet har Tony Stewart, som er blevet optaget i Hall of Fame, tidligere udtalt at ”hun (Patrick red.) har skrevet historie i sporten.”

Tom Kristensen 

Det er ikke kun sagt med danske øjne, men generelt er Tom Kristensen en af de bedste racerkørere nogensinde. Den tidligere danske racerkører har rekorden for flest Le Mans-sejre. I hans karriere mellem 1997 og 2014 vandt han Le Mans ni gange. 

Ikke alene har Kristensen haft en vigtig rolle for Le Mans på banen, men også bagefter han stoppede sin aktive karriere. Kristensen er blandt formand for FIA Drivers Commission. I den regi repræsenterer han kørere i alle FIA-klasser. Det gælder med alt fra rally til Formel 1 og det har Kristensen gjort i flere år. 

Fernando Alonso

Spanske Fernando Alonso er en sand succeshistorie om at du kan opfylde dine drømme, når du arbejder hårdt.

Alonso kommer fra en familie med begrænsede økonomiske midler. Derfor startede han med at køre gokart og han kravlede langsomt op ranglisten. 

I 2001 debuterede han i Formel 1. Alonso vandt F1 to gange i træk mellem 2005 og 2006. Desuden har han også vundet Le Mans i 2018 og 2019. Alonso trak sig for sporten i en kort periode, men vendte tilbage i 2020 og indtil videre har han kontrakt med Alpine indtil 2022.

Lewis Hamilton 

Britiske Lewis Hamilton er en anden levende legende. Hamilton er ikke alene dygtig bag rattet. Han er også en fortaler for at eliminere racisme i sportens verden. Der er desværre en hård tone på de sociale medier men sammen med Formel 1-organisationen fordømmer Hamilton den problematiske adfærd

Hamilton er en moderne racerkører, der også går op i mode. Den britiske racerkører har blandt andet samarbejdet med Tommy Hilfiger og tidligere i år var han også med ved det notoriske Met Gala. 

Som sagt er Hamilton også dygtig bag rattet. I løbet af de seneste otte sæsoner har han vundet seks gange, mens det blev til en andenplads i 2016, og på skrivende fod er sæsonen stadigvæk i gang. Alt dette taget i betragtning har Hamilton allerede ændret motorsporten for evigt.