01/03/2024

Sådan bliver du en professionel racerkører

Hvis du har benzin i blodet, drømmer du måske om at blive en professionel racerkører. Mange af de største sportsstjerner er startet fra barnsben, men selv hvis du er teenager eller i begyndelsen af dine 20’ere, er det ikke for sent. Nedenfor kan du læse om hvordan du kan udleve dine drømme om at blive til en professionel racerkører.

Test om det er noget for dig

Måske drømmer du om at blive den næste Tom Kristensen, men er du sikker på at det er noget for dig? Sørg for at teste motorsportens verden, før du hopper i med begge ben. 

Start til gokart

De fleste racerkørere har startet deres karriere med at gå til gokart, og du kan gøre det samme.

I den forbindelse kan du lære at styre en gokart samt at konkurrere med fart over felt. Her vil du hurtigt opdage at de mindste fejl kan få en afgørende rolle for placeringerne. 

Motorsport kan naturligvis hurtigt blive en dyr sport, da der er tale om dyre biler og andre udgifter. Netop derfor vælger mange piger og drenge at starte med gokart, som kan være en økonomisk og nem løsning til at få en smag på motorsporten. 

Øv dig med computerspil

Det virker nærmest utroligt, men du kan også starte din motorsport karriere med computerspil. Der findes rat til PlayStation og andre måder at spille meget realistiske motorsportsspil med en computer, xBox eller noget helt tredje. Igen kan det hjælpe dig med at øve dine reflekser, at tage den med ro og andre vigtige færdigheder, som kan hjælpe dig på den virkelige bane. 

Overvej at flytte til udlandet

Det kan som sagt hurtigt blive dyrt at dyrke motorsport i Danmark. I Danmark er bilerne ofte langt dyrere end i andre europæiske lande. Derfor kan du før eller senere overveje at flytte til udlandet, hvis du drømmer om at blive en professionel racerkører. 

Motorsport er meget mere end Formel 1

Som nævnt i indledningen kan du stadigvæk drømme stort, selv hvis du ikke har startet din motorsport karriere i en tidlig alder. Husk på at motorsport handler om meget mere end Formel 1 og Le Mans. Du kan sagtens nå højt op i motorsport hierarkiet, når du starter som teenager eller i dine tidlige 20’ere. Det er naturligvis heller ikke for sent, hvis du allerede har rundet 30 eller 40 år gammel. 

Husk på at motorsport handler først og fremmest om at have det sjovt og potentielt at arbejde med noget du har en passion for. Hvis du fokuserer på at blive berømt og millionær, vil du sikkert hurtigt blive frustreret over manglende resultater eller give op, når det ikke går hurtigt nok. Fokuser derfor på at komme i gang i dag og se hvor det bringer dig.