25/04/2024

Tennis højdepunkter fra 2021

Det er nærmest ikke til at tro at året er ved at være omme, men sådan ligger landet. Derfor er det passende at kigge tilbage på året der gik i forhold til de største tennisturneringer, der har fundet sted som fans har heppet på, på banerne, via tv og online på https://oddsbonussen.dk/. Læs blandt andet om mestrene fra Wimbledon og de Olympiske Lege nedenfor.

Wimbledon 2021 vindere

I 2021 vandt Ashleigh Barty fra Australien Wimbledon. Det fik den dygtige tennisspiller til at bryde sammen i tårer. Først og fremmest fordi triumfen kom lige præcis ti år efter at hun havde vundet Wimbledon som junior spiller. Desuden var det 50 år siden at den første australske kvinde vandt Wimbledon. I 1971 vandt Evonne Goolagongi Wimbledon, og netop hun blev hyldet i vindertalen. Der udtalte Barty at Goolagongi betyder utroligt meget for hende og at hun håbede at hun var stolt af hendes triumf.

Ved mændenes Wimbledon var det serbiske Novak Djokovic, der vandt trofæet. På den måde formåede Djokovic at løfte trofæet for sjette gang, og dermed tangerede han Rafael Nadals og Roger Federes rekord. Djokovic vandt Wimbledon både i 2018 og 2019, og formåede at vinde trofæet på ny. Turneringen blev nemlig ikke afholdt i 2020. Derfor er Djokovic ubesejret i Wimbledon i tre turneringer i træk.

Zverev og Bencic vandt OL

Novak Djokovic drømte ligesom andre dygtige tennisspillere om OL-guldet, men så sig slået af Alender Zverev i semifinalen. Tyske Zverev vandt OL-guldet efter en klar sejr over russiske Karen Khachanov i finalen. De Olympiske Lege havde et fravær af nogle af de største tennisstjerner. Roger Federer sad ude med en knæskade og spanske Rafael Nadal meldte fra både til Wimbledon og OL for at skåne sin krop

I damernes regi blev schweiziske Belinda Bencic olympisk mester efter at hun vandt over tjekkiske Marketa Vondrousova i finalen. Der var der tale om et tæt opgør hvor Bencic vandt det første sæt 7-5, og derefter tabte hun sæt nummer to 2-6. Derfor blev det hele afgjort i det tredje sæt, hvor Bencic altså kørte sejren hjem ved at vinde 6-3.

18-årige Raducanu vandt US Open

Emma Raducanu kom alle sport fans læber, da hun vandt US Open i september måned. Ikke alene på grund af hendes alder er der tale om en imponerende indsats. Den 18-årige tennisspiller er den første kvalifikationsspiller nogensinde, der har vundet en Grand Slam i den åbne ære. Raducanu er desuden den næstyngste spiller, der har vundet en Grand Slam-turnering. Her bliver hun kun overgået af Maria Sharapova, som vandt Wimbledon som 17-årig tilbage i 2004.

Triumfen ved US Open førte til at Raducanu gjorde et alvorligt spring fra at være nummer 150 på verdensranglisten til at blive den 23. bedste kvindelige tennisspiller i verden. Efter triumfen overraskede den unge britiske tennisstjerne med at droppe sin træner. Det kom i kølvandet på at hun føler at hun er på sit højeste og er oppe imod verdens bedste spillere, og derfor har hun behov for at blive trænet af en erfaren træner, som har et dybdegående kendskab til WTA Touren.

Djokovic var også tæt på at slå rekorder ved US Open. Her havde han chancen for at blive den første spiller i tennis herresingle til at vinde alle Grand Slam-turneringerne i den samme sæson. Den drøm kom dog ikke i opfyldelse da russiske Danii Medvédev vandt over Djokovic i finalen.